20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

Xian Valley Art Masterplan is a masterplanning, architectural, interior and landscape design project in a typical “emptied-out” village located in Tonglu, Zhejiang. Working with local stakeholders, the clients are gradually converting several farm houses in the village into an artist village. The aim of the project was not to extract the maximum amount of profits for the operators at the cost to the locals, which is typical of many such rural regeneration projects in China. [+]

design categories


20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

FAST (Foreign Domestic Worker Association for Social Support and Training) commissioned a feasibility and design study for converting an old 1960s school into a new hub focused on servicing domestic workers. The hub comprises not only dormitories, but also spaces for recreation, training, and areas where these foreign domestic workers can get to showcase their culture. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

This urban masterplan project looks to the historical development of Xiegang in Dongguan, and its potential future as a site of heavy industry and node within a global network of supply and demand. Even as Dongguan is still a major production center, real estate speculation and China’s transitioning economy has seen production move further out of cities. This masterplan proposes that production not only stay within the city, but that it can be strengthened by creative reuse of existing networks, buildings, and skilled populations. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The expansion of a family from bi-generation to tri-generation necessitated the extension of this luxury detached housing in Singapore. The extension was conceived as an independent domestic space, centred around a new living room, 3 bedrooms, a study, multiple terraces and courtyards, and a rooftop garden, whilst the kitchen and garage are shared with the original house. The new living room is converted from a bedroom in the original house, metaphorically and literally linking the two families. [+]

design categories


research categories


awards

publications

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The Expanded House is an A&A of a semi-detached house in Serangoon Gardens. It addresses the aging demographics in Singapore with a new extension to cater for an enlarged multi-generational family. It was also an opportunity to improve a 1950-60s utilitarian semi-detached typology towards a climatically adjusted house. [+]

design categories


research categories


20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

Shanghai has undergone rampant de-industrialization. Pengpu, a once heavily industrialized zone has seen many of the production spaces converted into offices, malls, residences etc in recent years as ways for the city to monetize high land prices. This masterplan seeks to maintain a level of hybridity and informality found onsite, while capitalizing on its proximity to other high-end offices and health facilities. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The original site comprised three slab blocks used for low-end production near Caohejing Industrial Park in Shanghai. This new design re-envisions these factory campuses not simply as hermetic industrial spaces, but highly enriched with cultural, commercial, office and residential spaces, thereby re-inserting industry within Shanghai’s increasing land values and efforts to push production out of the city. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The design rethinks the conventions of enclave communities, and instead insists that the development participates in urban life by deploying a three-dimensional network of green. Internally, this green not only creates terraces and programs, but also results in sunken courtyards that bring natural ventilation and light to the basement parking, while the vertical greening and green roofs reduce the thrust of the residential towers. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

SKEW Collaborative was part of OMA and Olin’s finalist team for the competition to masterplan the Singapore Rail Corridor, a 24-kilometer stretch that runs from the north of the island to the south. The rail corridor was returned to Singapore as part of a land-swap agreement between the city-state and Malaysia, and provided an opportunity to radically change the urban fabric of Singapore. The programme included public amenities, cultural institutions and public housing. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

This drawing is an exploration and reinvention of the figure ground mode of representation. It absorbs multiple plans from a variety of milestone periods in the history of a city, combining conflicted ideas of picturesque Garden City planning from a colonial planning office, technically and climatically efficient execution from a nationalist government, and politically legitimate and democratic persuasions from a regime trying to stay in power. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The Mangrove Park Tower sits to the east of one of the few protected mangrove reserve forests in China, and the main design consideration was to provide every apartment with a view towards the park whilst maintaining favorable southern exposure. The tower was designed to have a thin profile to minimize shadows cast over the mangrove reserve, and to maximize natural ventilation through appropriate apartment configurations. [+]

design categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The alteration and addition of Wulumuqi Road Apartment took advantage of what was an interpretation of a local policy of urban beautification in the city of Shanghai.  In the re-design of this top-floor apartment, the original flat roof was partially demolished to give way to an attic addition. This attic took reference from the vernacular form of the dormer window found in the neighborhood. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

Chuan Gardens is a semi-detached house form that belonged to a British colonial legacy. This project seeks out the design potential of the party wall that divides a detached house into 2 mirror-image halves. The new design aims to critique the purely programmatic symmetry imposed by the typology, where the internal functions, such as the staircase, baths, kitchens and rooms are mirrored on each side of the central party wall. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

The Tri-Fork Condominiums look at opportunistically reprogramming an indispensable element of high-rise living - the core. In this project, a spiraling core of different programmatic elements taken from outside of the apartment building weaves through the dwelling units. This core thus facilitates new spatial and programmatic relationships between the patches of landscape, circulation, recreation and the three types of apartment units. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

In this project, the new architecture divides space in every direction. Each division, or act of partitioning, creates a new program. Each side of the partition contains a different program and has a different character. The project resonates with Shanghai’s post-1990s real estate boom which witnessed a wave of re-partitioning in pre-1949 apartments and houses. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

This project combines the spatial strategies of the changing room and the programmatic possibilities of the Shanghai partition. It is the only object needed to accommodate the lifestyles of the 2 young professionals previously working in Shanghai and Singapore who had moved to New York City. 2  structures are erected on the ends of the block-length loft. Each comprises a closet and changing space in the interior and an extroverted function on the exterior – one for lounging, and the other for an audio-visual console. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

This project weaves together two separate narratives that are present in Shanghai - and old city dominated by the relics of the housing boom that culminated in the 1930, and a new city punctuated with the speculative developments of the 1930s. It links up experientially a series of previously segregated spaces in the northeastern quadrant of the house. The original materials of these spaces are twisted in a spiral to produce new spatial configurations for the renovated house. [+]

design categories


research categories

20220729_155023 BW.jpg
01 Northwest Open Facade (Hero) 6497.jpg
Transparent 0.png

Inspired by Kobo Abe’s story “The Box Man”, this dwelling box attempts to recreate multiple domestic functions within an object: the bed, dining table, sofa, tv set, clothing cabinet are wrapped into a spinning stand-alone furniture piece that can be reconfigured for different uses. [+]

design categories


research categories